Sepadin SRL
facebook   
Sepadin SRL
echipamente laborator
165 categorii
consumabile laborator
27 categorii
CERTIFICARI

certificareISO certificareISO

CONTACT
SEPADIN SRL

Str. Badea Cartan nr 67, Bl 37A, et 3, ap 12
Sector 2, Bucuresti
Cod postal 020662

Tel: 0040-21-211.07.95
0040-21-211.96.91
0040-21-211.95.55

Fax: 0040-21-210.39.50
Tel/Fax: 0040-21-210.67.03

E-mail: office@sepadin.ro
Echipamente / Aparate pentru cercetare in nanotehnologie / Cuve pentru fabricarea filmelor Langmuir si Langmuir Blodgett
SOLICITA OFERTA

Cuve pentru fabricarea filmelor Langmuir si Langmuir Blodgett

PRODUCATOR: BIOLIN SCIENTIFIC – KSV NIMA – SUEDIA
=================================================
 
- MODELE: CUVE EXTRA MICI, CUVE MICI, CUVE MEDII, CUVE MARI,
                     CUVE PENTRU SISTEME LICHID-LICHID, CUVE CU COMPRESIE INALTA,
                     CUVE CU DOUA COMPARTIMENTE, CUVE CU BARIERA BANDA
 
KSV Nima Langmuir si Langmuir Blodgett sunt utilizate la fabricarea si caracterizarea fimelor monostrat si ofera un control precis pe intreg pachetul de densitate al moleculelor.
Urmatoarele caracteristici ale studiilor pentru proprietatile unice ale monostraturilor de molecule, instrumentul poate fi de asemenea folosit la transferul acestor monostraturi utilizand tehnica de depozitare Langmuir-Blodgett si Langmuir-Schaefer. Acestea permit crearea unui singur film si a filmelor multiple cu un control precis a grosimii, o orientarea moleculara si a densitatii pachetului.
 
Aplicatii:
Fabricarea monostraturilor izolabile, fie la interfata lichid-lichid sau gaz – lichid, cu o densitate controlata a pachetului (fime Langmuir) cat si crearea si transferul acestor filme la suprafete solide (filme Langmuir Blodgett) avand aplicatii mai ales in nanotehnologie:
* Biomembrane si interactiuni biomolecular
- model membrana celulara ( de ex. interfcatiuni cu ioni si proteine)
- schimbari si reactii
- la testarea drogurilor etc.
 
* Acoperiri organice si anorganice
- acoperiri functionale cu proprietati optice, electrice si structurale
- acoperirea nanotuburilor etc.
 
* Reactii la suprafata
- polimerizarea
- reactii in imunologie si substarturi de enzime
- biosenzori si cataliza la suprafata
- adsorbtie si desorbtie la suprafata
 
* surfactantii si substantele coloidale
- formulare
- stabilitate coloid
- emulsii, dispersii, stabilitate spume
 
* Reologia in filme subtiri
- dilatare
- forta interfaciala
 
Tehnologia:
Cuve pentru depozite de filme Langmuir
Sunt utilizate la crearea, modificarea si studiul monostratului fie in cazul interfetelor gaz – lichid sau lichid – lichid (filme Langmuir). Un film Langmuir poate fi definit drept monostrat de izolare pentru functia moleculelor, a nanopraticulelor, microparticulelor ce rezulta la interfata lichid-lichid sau gaz-lichid. Faptul ca aceste molecule se pot misca la interfata vor da o flexibilitate mai mare pentru controlul densitatii pachetului si studierea comportamentului monostratului.
Dupa comprimare, un film monostrat poate fi considerat ca un film solid cu doua dimensiuni cu o suprafata si un raport volum peste cel al materialelor tip uzuale. In aceste conditii, materialele prezinta proprietati noi. Langmuir Through va permite sa deduceti cum moleculele ambalate impreuna se vor imparti in doua dimensiuni. Izoterma de suprafata a presiunii ce poate da, de asemenea, masuratori a mediei pe molecule cat si compresibilitatea unul monostrat.
 
In cazul masurarii cu o izoterma normala, un monostrat este organizat sub compresie, incepand de la faza gazoasa cu doua dimensiuni (G) pana la faza lichida (L) pana la o faza organizata total (S). In faza gazoasa moleculele nu vor interactiona puternic intre ele. In faza solida, moleculele sunt organizate complet iar presiunea la suprafata va creste dramatic. La presiunea maxima la suprafata, punctul critic este atins dupa ce fiecare monostrat nu mai este controlat.
KSVNIMA Langmuir si Langmuir-Blodgett Depozit permite efectuarea urmatoarelor masuratori:
 
Masurarea Informatie
Izoterma structura, zona, interactiuni, faza de transzitie, compresibilitate, histerezis
Izobara / Isocora Stabilitate
Potential suprafata disociere, orientare, interactiuni
Dilatare reologie Proprietati vascoelastice ale filmelor
Cinetica polimerizare si cinetica enzime
Conductivitate conductivitate laterala
Monitorizarea mediului inconjurator pH* si temperatura
* disponibil drept optional
 
Depozite Langmuir – Blodgett
Un depozit Langmuir Blodgett este similar cu depozitele Langmuir. Permite fabricarea filmelor Langmuir si este echipat cu un godeu de imersioe si un mecanism de imersie pentru depozitele de filme Langmuir pe substraturi solide la densitatea dorita a pachetului (in mod normal in faza solida).
 
Dupa comprimare, sistemele Langmuir Blodghett sunt utilizate la transferul filmelor Langmuir pe substraturi subtiri intr-un mod controlat.
In acest caz depozitele Langmuir – Blodgett (LB) sunt miscate vertical in monostrat in timp ce prin utilizarea metodei Langmuir-Schaefer (LS), proba este adusa la suprafata orizontala.
Filmele aduse la scala nano pot fi construite prin repetarea tehnicii de depozitare. Atunci cand utilizati tehnicile LB si LS, atat probele hidroponice si cele hidrofile pot fi acoperite cu un monostrat fie pentru faza lichida sau faza gazoasa.
Proprietatile: densitatea, omogenitatea si grosime sunt pastrate atunci cand veti transfera filmul Langmuir pe proba, dand astfel posibilitatea sa organizati structuri monostrat cu straturi de diferite compozitii. In comparatie cu tehnica de depozitare a filmelor subtiri, LB este mai limitata de structura moleculara a moleculelor functionale. Acest lucru inseamna ca este de obicei tehnica ce poate fi utilizata pentru asamblarea de jos in sus.
 
Principiul de operare:
Pe scurt, o subfaza apoasa este introdusa intr-o camera superficiala in partea de sus iar monostratul este comprimat de catre niste bariere. Presiunea la suprafata se va schimba in timpul comprimarii fiind masurata de senzorul de presiune la suprafata. Mecansimul de imersie este utilizat la transferul monostratului la substratul solid. Unitatea Interface si KSV NIMA LS software permit transferul si inregistrarea datelor.
 
Produse
 
Modelele conventionale Langmuir
Modelul conventional KSV NIMA Langmuir este disponibil in mai multe dimensiuni: Extra Mic (un volum mai mic dar o suprafata mai mare decat modelul de dimensiuni mici), Mic, Mediu si Mare. Este important sa tineti cont de faptul ca toate sistemele pot fi modificate intre sistemele Langmuir, Langmuir-Blodgett si configuratii Microscop. Cele trei sisteme vor folosi acelasi cadru dand o flexibilitate foarte mare la schimbari in orice moment. Sistemele Mari, Lichid – Lichid si cele ce utilizeaza metoda de comprimare(sistemele ISR) vor utiliza rame mari ce permit in continuare utilizatorului sa folosesca cuve mai mici, extra mici, mici si medii.Cuvele Medii si Mari  pot fi utilizate cu sistemele KSV NIMA SPOT (senzorul potential de suprafata) pentru carcaterizarea proprietatilor electrice monostrat si KSV NIMA PM-IRRA, si tehnica cu infrarosu pentru determinarea orientarii moleculare si compozitia chimica.
 
Sistemele de compresie mare (ISR)
Un sistem mai mare Langmuir Trough permite un raport mare de comprimare (pana la 45:1). Specific proiectat pentru reometrele de tensiune interfaciala KSV NIMA (ISR), sistemele de comprimare mare pot fi utilizate de asemenea pentru cresterea performantelor cu ajutorul Microscoapelor Brewster Angle (microBAM), cu senzorul pentru potentialul de suprafata, PM-IRRAS cat si cu  alte instrumente specifice.
 
Sistemul Lichid – Lichid
Un sistem Lichid – Lichid Langmuir este disponibil la studierea monostraturilor la interfata lichid – lichid (in mod tipic ulei – apa). Acest sistem Lichid – lichid este asamblat pe aceeasi rama precum Sistemul de compresie mare.
 
Multe tehnici experimentale pot fi utilizate pentru investigatii ulterioare a monostratului la interfata gaz – lichid chiar si inainte de depozitare. Acestea includ:
- masuratori cinetice (subfaza injectare / expunere la valori- dinamica de adsorbtie)
- masurarea conductivitatii electrice
- reometrie tensiune interfaciala 2D (KSV NIMAISR)
- microscop Brewster Angle (KSV NIMA BAM, KSV NIMA MicroBAM)
- masurarea potentialului de suprafata (KSV NIMA SPOT)
- spectroscop pentru reflectare absorbanta IR (KSV NIMA PM-IRRAS)
- microscop optic si fluorescent
- refractometru raze X
 
Depozite KSV NIMA Langmuir-Blodgett
 
Cuvele de depozitare KSV NIMA LB sunt disponibile in mai multe dimensiuni: mici, medii si mari. Este important sa tineti cont de faptul ca toate sistemele pot fi modificate cu usurinta intre cele Langmuir, Langmuir-Blodgett si configuratii Microscop. Toate cuvele medii si mici vor utiliza aceeasi rama ceea ce va da o flexibilitatea foarte mare pentru schimbarea lor in orice moment.
 
Puteti depozita filme LB pe probe cu diferite dimensiuni de la cativa milimetrii pana la cativa centrimetrii. Dimensiunea orificiului de imersie, si zona stubstartului potrivita, vor depinde de modelul cuvei si de partea de sus a cuvei (vezi tabelul de caracteristici). Mecanismul de imersie poate fi utilizat de asemenea cu kit-ul LB de depozitare pentru depozitele orizontale Langmuir-Schefer.
 
Cuve pentru depozite cu straturi alternative
De asemenea disponibile pentru depozite LB Strat-alternativ pentru straturi alternative depuse pentru doua tipuri de materiale. Aceste cuve permit crearea simultana a doua filmuri Langmuir in doua compartimente separate. Proba poate fi miscata in cele doua monostraturi in ordinea dorita.
 
Alte investigatii legate de filmul depus pot fi facute utilizand:
* spectroscopia absorbanta reflectie IR (KSV-NIMA PM-IRRAS)
* alte spectroscopii
* microbalanta cu cristale de cuart
* rezonanta la suprafata a plasmonilor
* masurarea conductivitatii electrice
* spectroscoape absorbtie UV-VIS
* microscop cu forta atomica
* elipsometrie
* spectroscoape raze X
 
Cuva KSV NIMA pentru microscop, o cuva speciala Langmuir, ce contine o ferestra din safir in partea de sus ceea ce permite o trasmitere mare a adatelor la o lungime de unda de 200nm (potrivite pentru micoscoape cu UV). Cuvele medii si cele cu compresie inalta sunt potrivite la microscoapele normale cat si la cele inversate. Cuva mica poate fi utilizata pentru microscoape normale.
 
Caracteristici cuve:
 
 
  Extra Mica Mica Medie Mare Lichid - Lichid (ISR) de compresie inalta Alterna
Specificatii generale              
Suprafata cm2 150 98 273 841 580 (423*) 587 930 (x2*)
Dimensiuni interne partea de sus a cuvei (L x l x H in mm) 300 x 50 x 1.2 195 x 50 x 4 364 x 75 x 4 580 x 145 x 4 784 x 74 x 7 782 x 75 x 5 775 x 120 x 10
Raportul maxim de compresie 8.7 5.2 10.8 18 24.7 24.7 5.4
Viteza bariera (mm/min) 0.1...270 0.1...270 0.1...270 0.1...270 0.1...270 0.1...270 0.1...270
Domeniu masurare bariera (Nm/m) 0...150 0...150 0...150 0...150 0...150 0...150 0...150
Incarcare maxima balanta (g) 1 1 1 1 1 1 1
Cuva Langmuir * * * * * * -
Volum totla subfaza (m) - 57 176 578 - - 6000
Dimensiuni orificiu de imersie ( L x l x H) in mm - 20 x 30 x 30 20 x 56 x 60 20 x 110 x 110 - - ½ cerc, raza de 133 mm; adancime 128 mm
Dimensiune maxima a probei (T x L x H in mm) - 3 x 26 x 26 3 x 52 x 52 3 x 106 x 106 - - 3 x 129 x 114
Viteza de imersie (mm/min) - 0.1...108 0.1...108 0.1...108 - - 0.1...108
Cuva pentru microscop - * * - - * -
Cuva pentru microscop inversat - - * - - * -
Compatibil cu              
KSV NIMA PM-IRRAS - * * * - * -
KSV NIMA ISR - - - - * * -
KSV NIMA MicroBAM - - * * - * -
KSV NIMA BAM - - - * - - -
KSV NIMA SPOT - * * * - * *
 
Softul KSV NIMA LB:
Acest soft intuitiv este usor de utilizat. Permite utilizatorului sa efectueze o serie de metode pre-programate ce acopera majoritatea experimentelor cu filme LB. Aceste pre-programe pot fi modificate ulterior pentru diferite aplicatii. O serie mare de date si parametrii pot fi inregistrati iar datele dorite pot fi utilizate cu usurinta. Parametrii inregistrati sunt: numarul de date, timpul, pozitia barierei, viteza barierei, zona cuva in partea de sus, zona moleculara, pozitie de imersie, viteza de imersie, raport transfer, transfer adunat, temperatura, pH si potentialul la suprafata.
 
Programul standard include:
- compresie izoterme: masurarea presiunii la suprafata, zona ramasa, timpul sau orice alt parametru
- analiza cineticii moleculare (cinetica enzime, hidroliza monostrat, polimerizare sau alte reactii)
- analiza penetrarii monostraturilor, solubilitatea si elagarea moleculelor (enzime, molecule, peptide etc.)
- izobara si izocora: cresterea si descresterea presiunii suprafetei / a temperaturii, a presiunii la suprafata / a timpului, sau a presiunii la suprafata / sau orice alt parametru dorit
* proprietati vascoelastice la presiunea de suprafata dorita
* imersie: atat Langmuir-Blodgett cat si Langmuir-Schaefer moduri ce permit controlul si monitorizarea presiunii la suprafata, viteza de imersie, prifile depozite cat si raportul de transfer.
 
Sisteme gata de utilizare KSV NIMA. Combinatii posibile

 
Accesorii si modele:
A-    Module
 1. cadru (rama);
 2. bariera
 3. cuva
 4. senzor de admisie
 5. mecansimul de imeresie (optional LB)
 6. Unitatea Interface.
 
 1. rame
- standard (extra mici, mici si de dimeniuni medii)
O rama potrivita pentru toate suprafetele medii si mici, pentru volume medii subfaza si acoperiri probe mici pana la probe mari. Cuvele pentru depozite Langmuir si Langmuir Blodgett sunt disponibile in diferite dimensiuni. Una pentru microscoape inversate si doua de marimi diferite pentru microscoape normale.
- rama mare pentru cuve mari. Acesta rama poate fi potrivita la depozitele pe probe de dimensiuni mari – in cuve Langmuir Blodgett. NOTA: ce acestea pot fi utilizate si cuvele mici, medii, extra mici, lichid lichid si de compresie inalta.
 
- de compresie mare ISR / Lichid – Lichid
O rama este potrivita pentru maximizarea raportului de comjpresie si obtinerea unor rezultate cat mai bune (de ex. potentialul la suprafata, Microscoape Brewster Angle). Este de asemenea rama utilizata la masurarea tensiunii interfaciale KSV NIMA. Aceeasi rama este utilizata si pentru cuvele Lichid – Lichid. Nota: cuvele extra mici, mici, si medii pot fi utilizate, de asemenea, cu aceste rame.
 
- rama suplimentara
Acesta rama este complet unica  deoarece poate fi echipata cu doua cuve, doi senzori de presiune si o pereche de bariere. Este utilizata in special la depozitele alternative de filme Langmuir.
 
 1. Bariere
 
- Bariere Delrin (POM) / cod ref. KN 0040, KN 0043, KN 0045, KN 0046
Barierele sunt utilizate la comprimarea monostraturilor. Acesta sunt pozitionate pe mecansmul barierei ce este controlat de un software. Toate ramele vin echipate cu o baza pentru bariera si o pereche de bariere Delrin. Barierele delrin sunt hidrofile pentru a impiedica scurgerile de lichid in cazul comprimarii in bariera.
- bariere din Teflon (PTFE)/ cod ref. KN 0041, KN 0044, KN 0047
bariere din Teflon hidrofobe disponibile optional
 
Tipul barierei Barierte Delrin Bariere din Teflon
Bariere normale pentru sisteme XS, S, M si HC KN 0040 KN 0041
Bariere mari pentru sisteme L KN 0043 KN 0044
BARIERE Lichid - Lichid KN 0045 -
Bariere alternative KN 0046 KN 0047
 
 
* bariere din cauciuc / KN 0065
Cauciuc – fibra rezistenta hidrofoba utilizata cu barierele din cauciuc KSV NIMA. Set de 5 bucati. Penru cuve pentru depozite Langmuir si Langmuir – Blodgett.
3.cuve
Aceste cuve au dimensiuni diferite cu specificatii diferite. In functie de rama, puteti alege intre:
 
* cuve penru depozite Langmuir
Cuve Langmuir hidrofobe PTFE design pentru faza lichida
 
* cuve pentru depozite Langmuir-Blodgett
Similare cu cele pentru depozite Langmuir – suplimentar cu un orificiu de imersie aflat in centru. Orificiul este necesar atunci cand faceti depozite verticale etc.
 
Cuve pentru microscop
* sunt necesare cuve speciale pentru depozitile Langmuir pentru observarea depozitelor la microscop. O ferestra din safir este atasata in cuva ceea ce permite transmiterea optica pana la lungimea de unda de 200 nm (potrivita pentru lumina UV si in vizibil)
cuve pentru microscoape inversate
- similare cu cele pentru microscoapele normale. Singura diferenta este data de ferestra din safir ce este inlocuita de o ferestra din sticla subtire, mecansim proiectat pentru microscoapele inversate ceea ce permite o distanta mica de lucru a obiectivelor
 
Cuve Ribbon Barrier Langmuir si Langmuir – Blodgett
Acestea difera de cele de cele standard prin mecanismul de compresie. O bariera din cauciuc este utilizata in locul unei bariere conventionale. Aplicatia: studierea comportamentului surfactantilor in alveole. Bariera din cauciuc vine prevazuta cu suporturi din cauciuc PTFE si 5 panglici din PTFE acoperite cu fibra de sticla
 
sisteme complete cu bariera din cauciuc disponibile la:
- cuve Langmuir Ribbon barrier / KN 1007
- cuve Langmuir-Blodgett Ribbon baririer
 
Caracteristici cuve:
vezi tabelul de mai sus.
 
Tabelul de mai jos arata combinatiile cel mai des intalnite pentru rae si cuve.
 
Rama Cuve Langmuir
  XS S M L L-L HC RB
Standard * * * - - - *
Mare * * * * * * *
HC/ L-L * * * - * * *
ALT cuva pentru depozite alternative livrata cu 2 compartimente Langmuir – Blodgett. Alte optionale nu sunt disponibile standard.
Rama Langmuir- Blodgett
  S M L RB      
Standard * * - *      
Mare * * * *      
HC/L-L * * - *      
ALT cuva pentru depozite alternative livrata cu 2 compartimente Langmuir – Blodgett. Alte optionale nu sunt disponibile standard.
 
 
 1. Senzor pentru presiunea la suprafata
Presiunea la suprafata este monitorizata de o balanta foarte sensibila la masurarea forteiu mla placa Wilhemly sau la o tija care este suspendata fie nin aer-lichid sau intr-o interfata lichid – lichid.
 
 1. Mecansimul de imersie
Un mecanism de imersie este necesar drept echipament pentru controlul depozitelor Langmuir-Blodgett (vertical) si Langmuir-Scahefer (orizontal) – depozite pe probe. Cuvele pentru depozitele Langmuir-Blodgett sunt livrate intotdeuna cu un mecansim de imersie.
De asemenea, un sistem Langmuir poate fi comnadat cu un mecansim de imersie pentru upgradarea la sisemele Langmuir-Blodgett. Un mecansim de imersie  poate fi utilizat de asemenea  pentru depozitele Langmuir-Schaefer impreuna cu o clema orizontala e imersie (accesoriu KN 0006), chiar si utilizand o cuva Langmuir sau un Microscop ( nu aveti nevoie de un orificiu de imersie). Va rugam sa notati faptul ca sistemul are nevoie de un mecansim mare de imersie.
 
 1. Unitatea Interface (de interfata)
Acesta unitatea este utilizata cu cuvele de depozitare Langmuir si Langmuir-Blodgett cat si cu alte instrumente (controlul este facut cu ajutorul unui calculator). Unitatea de interfata prezinta un display usor de citit, tastatura rezistenta la parf si scurgeri de lichide, conexiune USB pentru a permite conectarea cu usurinta la un PC, conector sonda de pH, controlul temperaturii (include sonda) si control pentru agitatorul magnetic. Este posibil de asemenea sa atasati un dispozitiv analogic, +/- 10V, pentru aplicatii speciale. In late cuvinte, unitatea de interfata KSV NIMA poate fi conectata la orice modul al instrumentului si cu echipamenele suplimentare precum Senzorul pentru potentialul de suprafata.
 
Accesorii:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
KN 0001 senzor potential de suprafata – instrument ce ofera date complete despre orientatrea moleculelor de surfactant in filmele Langmuir. SPOT va masura diferenta de potential dintre suprafata de sus a senzorului si cea de jos. Include: capul de masurare si placa electrod, standul separat cu ajustarea inaltimii, functia plug-and-play cu unitatea de interfata KSV NIMA si softul LB 311-176
CABI SMALL / CABI LARGE Cabinet utilizat la protectia aparatului, pentru protectia aparatului impotriva prafului. Aceste cabinete sunt confectionate din Alumniu cu panouri din sticla acrilica inclusiv usa si calapeta frontala. Cabinetele sunt echipate cu conectori pentru tuburile de apa si cablurile electrice. Aceste cabinete vin in doua dimensiuni: L715 x l450 x H500 mm, pentru KSV NIMA XS, S si M
L1200xl700xH830 pentru KSV NIMA cuve L, de compresie inalta ISR sau lichid – lichid
311-177
 
 
AVS-LARGE Sistem de izolatie activ la vibratii
Acest sistem permite indeparatrea vibratiilor pentru a imbunatatii calitatea masuratorilor. Va permite eliminarea distrurbantelor aduse de vibratii cauzate de motor, de sistemele de aer conditionat, constructii etc.
Specificatii:
-dimensiuni element: 636 x 130 x 111mm
- dimensiuni zona de lucru: 100 x 600 x 60 mm
- capacitate de incarcare: 300 kg
- permonta izolatie – min. 25 dB la 5 Hz, 35 dB peste 10 Hz
- ajustarea manuala a incarcaturii
- outut Analog BNC
311-178
KN 0011 Sonda pentru masurarea pH-ului
Va rugam sa tineti seama de faptul ca acest senzor are nevoie de unitatea de interfata KSV NIMA.
311-179
KN 0088 Baie / circulator  Juloba F12-MA
Baie conrolata cu ajutorul unui PC ce va permite monitorizarea temperaturii subfazei. Toate unitatile KSV NIMA vin echipate cu o sonda de temperatura, care impreuna cu baia / circulatorul permite controlul temperaturii cu softul KSV NIMA LB. Domeniul de temperatura de la -20 pana la +2000C. Stabilitate 0.020C. Include cablu pentru conecatrea unitatii de interfata KSV NIMA si furtunul de 10 m din cauciuc pentru conectarea ei
311-180
KN 0010 Baie / circulator Juloba F12-EB
Un circulator ce permite setarea manuala a temperaturii subfazei. Fata de modelul de mai sus, Juloba F12-ED nu permite un control direct al temperaturii cu softul LB. De asemenea, vine echipata cu o sonda de temperatura pentru a atinge temperatura dorita a subfazei. Domeniul de temperatura: -20 pana la 1000C. Stabilitate 0.30C. Citire digitala. Include furtunul din cauciuc de 10 m pentru conectarea baii de apa.
311-181
KN LAM FM, si KN LAM LHF Hote cu aer laminar pentru pentru acoperirea instrumentului.
* un debit de aer vertical, viteza aerului este de 0.45 m/s
* rama din Aluminiu cu 4 pereti din sticla acrilica
* aerul pompat MAC 10, filtree HEPA 99,99% > 0.3μ particule
* prevazute cu picioare si baza plata (ref. KN LAM FHL) sau pot fi puse diect pe o masa de laborator (ref. KN LAM FH)
311-182
KN 0054 Sonda pentru masurarea temperaturii (acesta este inclusa deja la sistemele KSV NIMA) 311-122
KN.0016 Port de injectare – prin utilizarea acestui port, materialul monostratului poate fi injectat in subfaza intr-un mod repetabil si fara posibilitatea de contaminare a substratului. Acest dispozitiv simplu este utilizat la investigarea adsorbtiei moleculare a materialului la interfata aer-apa. Materialul injectat poate fi o solutie ce poate modifica proprietatilew subfazei 311-183
KN 0012 Agitator magnetic
Pentru amestecarea in continuu a asubfazei. Acesta poate fi utilizat imprewuna cu portul de injectare ceea ce presupune amestecarea materialului inject6at in subfaza, de ex. cand materialul injectat va moidifica proprietatile subfazei sau va interactiona cu monostratul. Aceste agitatoare magnetice KSV NIMA nu vor cauza interferente electromagnetice cu motorul barierei sau cu senzorul de presiune
311-124
KF 0007 Pompa de aspirare
Utilizata la curatarea suprafetei substratului. Vine echipata cu un container, fiind usor de utilizat
311-184
KN 0006 Pompa de vid bazata pe imersia pe orizontala – depunerea filmelor orizontale Langmuir Schaefer
Pentru a forma depozitele de filme subtiri Langmuir, Langmuir-Blodgett, veti avea nevoie de un mecanism de imersie si un suport Langmuir-Shaefer. Suportul consta dintr-o pompa de aspirare conectata la un tub flexibil la o tija suport. La capatul suportului pentru proba, exista cu capac de aspirare din cauciuc ce va crea vid in contact cu substratul.
311-121
KN 0005 Senzor pentru masurarea presiunii – “Paper Wilhemy plates” – utilizate la masurarea temperaturii la suprafata. 311-185
KN 0057, KN 0002, KN 0003 Sonde pentru masurarea presiunii – “Platinum Wilhemy plates” 311-186
311-187
311-188
KN 0004 tija din platina Wilhelmy 311-189
KN 0014 Softul LB NIMA KSV pentru fabricarea filmelor Langmuir si carcaterizarea lor cat si pentru filmele Langmuir-Blodgett. 311-190
Alte servicii    
STUP EU, STUP NEU instalare si instruire 311-191
311-192
STUP EU, STUP NEU Trusa pentru formarea initiala a monostratului (deja inclusa la fieacre sistem KSV NIMA – dar o putetri comanda si separat) 311-191
311-192
 
Ghid de comanda:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
KN 1001 KSV NIMA Langmuir Extra Small 311-165
KN 1002 KSV NIMA Langmuir Small 311-166
KN 1003 KSV NIMA Langmuir Medium (cu cuve medii) 311-167
KN 1006 KSV NIMA Langmuir Large 311-168
KN 1004 KSV NIMA Langmuir lichid – lichid 311-169
KN 1007 KSV NIMA Langmuir Ribbon Trough (cuve cu compresie inalta) 311-170
KN 2001 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Small 311-171
KN 2002 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Medium 311-172
KN 2003 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Large 311-173
KN 2004 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Alternat 311-174
KN 2005 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Trough (nou) 311-175
 
 
 
 
round bottom