Sepadin SRL
facebook   
Sepadin SRL

Memmert - "90 de ani de a fi inainte"

Willi Memmert - Fondator Memmert


Memmert – o poveste de succes din regiunea metropolitana Nürnberg
 
Din Schwabach catre intreaga lume Când Willi Memmert și soția sa Eva-Babette Memmert și-au deschis porțile micii lor afaceri cu produse electrice în orașul lor natal, Schwabach, în urmă cu peste 90 de ani, nu aveau idee că 15 ani mai târziu vor avea de-a face cu clienții de cealaltă parte a planetei. Nici nu și-au imaginat că vor coopera strâns cu asociații din India și Egipt pentru a-și extinde interesele de afaceri acolo și pentru a pune bazele viitoarelor parteneriate pe termen lung. Si toate acestea fără a vorbi limba engleză. Antreprenorul Willi Memmert era convins că există o piață pentru produsul său emblematic dincolo de granițele Germaniei și intenționa pe deplin să o folosească.
 
Fundamentul succesului
În 1947, inginerul electrician calificat a fost însărcinat de Crucea Roșie să producă un sterilizator cu aer cald – „Aeolus”. A fost folosit pentru a menține seringile și alte echipamente medicale fără germeni, jucând astfel un rol activ în reducerea epidemilor și a bolilor. Succesul i-a dat dreptate fondatorului companiei: la mijlocul anilor 1950, compania Memmert își exporta deja dispozitivele la nivel internațional.
 
Atunci va trebui doar să improvizăm...
Acesta este doar unul dintre numeroasele exemple care ilustrează rolul pe care l-au jucat improvizația și talentul organizațional practic în călătoria lui Memmert de la o mică afacere de familie la o întreprindere care operează la nivel global, exportând astăzi în peste 160 de țări diferite din întreaga lume. De asemenea, această abordare pragmatică a dus la dezvoltarea „Aeolus” încă din 1947. În acele vremuri, materiile prime erau rare. Prin urmare, Willi Memmert a construit prototipul din aluminiu reciclat din piese vechi de avioane.
 
„Iată de ce avem nevoie:…”
„Produsele pe care le dezvoltam sunt răspunsuri la sugestiile și cerințele clienților noștri”, spune Christiane Riefler-Karpa, nepoata fondatorului companiei și director general din anul 2007. „Livrăm soluțiile.” După ce a servit inițial segmentul medical cu precursorul său „Aeolus”, compania Memmert a început treptat să primească din ce în ce mai multe solicitări de la o varietate mai largă de industrii. Fie că este vorba despre cercetare, industria farmaceutică, cosmetică sau alimentară: de-a lungul erei miracolului economic, cererea pentru o tehnologie precisă de control al climatului și al temperaturii a fost mare. Ciclurile de inovare ale micii intreprinderi familiale au devenit din ce în ce mai scurte.
 
Aeolus si alte reperePiatra de temelie a succesului companiei a fost „Aeolus”. Aceasta a fost urmata în anii 1950 de o altă piatră de hotar: un controler mecanic care, în acele zile, oferea o precizie excepțional de mare. Temperatura poate fi setată cu ajutorul unui buton de control cu o precizie mai mică de ± 0,5 °C. La fel de revoluționar: cel mai precis aparat de control al temperaturii din lume cu sistem de încălzire complet – primul produs lansat de viitorul jucător global.
Aceasta a fost o inovație tehnică, cu serpentine de încălzire plasate în șuruburi presate în camera sa interioară, ceea ce a însemnat că, pentru prima dată, a fost posibil să se construiască un cuptor de încălzire care nu era rotund, ci pătrat - ceea ce l-a făcut infinit mai practic. 
Deceniul următor a fost un impuls pentru stabilirea unei producții de serie pentru a permite producția de cantități semnificativ mai mari. Anii 1970 și 80 s-au concentrat pe automatizarea metodelor de producție și pe perfecționarea designului de produs.
În 1976, conducerea companiei a fost transmisă generației următoare. Fiicele Grete Memmert-Riefler și Herta Ulrich impreuna cu sotii lor au preluat conducerea companiei după moartea lui Willi Memmert. Ei au recunoscut potențialul oferit de avansarea globalizării și au deschis calea pentru ca, compania lor să acceseze noi piețe din întreaga lume.
 
O nouă descoperire la fiecare zece ani
Aceasta a fost epoca în care Memmert a adus din nou pe piață o inovație absolută în tehnologia de control a temperaturii: fiind unul dintre primii producători la nivel mondial, Memmert și-a completat gama de produse cu controlere electronice dezvoltate intern. Următoarea dată când Memmert a preluat un rol de pionierat în industrie a fost în anul 2000, când a lansat primele incubatoare răcite cu tehnologia Peltier. Această tehnologie nu numai că oferă o acuratețe de vârf în funcționarea aparatelor de control al climei și a temperaturii, dar este și foarte impresionantă când vine vorba de eficiență energetică și rentabilitate.
De remarcat în mod deosebit sunt cele două generații de dispozitive din 2003 și 2012, care au jucat un rol esențial în definirea standardelor industriale în ceea ce privește funcționalitatea, acuratețea și ușurința de utilizare atât pentru aplicații de laborator, cât și pentru cele industriale. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că Memmert sărbătorește aniversarea din acest an sub motto-ul „90 de ani de a fi înainte”.
 
În viitor
Între timp, cuptoarele Memmert au sosit în viitor. Un software special dezvoltat permite ca ultima generație de aparate să fie programate de la distanță și conectate între ele. De la distanta, de la un birou, de acasă, cu o tabletă, de oriunde în lume. O altă dezvoltare logică, care a rezultat nu în ultimul rând din natura din ce în ce mai conectată a companiei în sine: în 2010, Memmert a înființat o companie de distribuție în China, urmată de alta în India în 2012. Au urmat mai multe în SUA și Europa de Est. Există echipe separate pentru Germania, Franța, Spania și Regatul Unit. „Menținem relații cu mulți dintre clienții noștri care datează de zeci de ani în urmă, în unele cazuri de-a lungul generațiilor”, spune Christiane Riefler-Karpa. „Încrederea pe care o acordă clienții noștri în noi este cel mai valoros aspect al capitalului companiei noastre.” Și pentru acești clienți Memmert va continua să ofere tot ce e mai bun în viitor.round bottom