Sepadin SRL
facebook   
Sepadin SRL

Balanta de precizie pentru capacitati ridicate A&D APOLLO

PRODUCATOR: A&D

Precizie si capacitate ridicata cu masuri de protectie impotriva diferitelor „accidente”
 
Apariția accidentelor, cum ar fi cele care urmează, fie că sunt așteptate sau neașteptate, poate provoca daune grave balanței dumneavoastră sau probleme cu măsurătorile dumneavoastră. Noua serie A&D Apollo High Capacity, GX-M/GF-M, este concepută pentru a oferi o protecție excelentă împotriva acestor accidente, prevenind pierderile din cauza timpului de nefuncționare, garantând totodată productivitate maximă.
 
Accidente frecvente la cântărirea probelor

1) SCURGEREA

Cântărirea materialelor pulbere sau lichide pentru umplere, formulare etc., prezintă întotdeauna riscul de scurgere, care ar putea deteriora balanța.

Balantele A&D Apollo High Capacity rezistente la praf și apă IP65, care sunt clasificate IP65, nu permit pătrunderea prafului și pot rezista la apă. Caracteristica proiectată din orice direcție, așa cum este definit de standardul IEC/EN 60529.

2: Socuri datorita impactului

Senzorul de greutate al unei balanțe de înaltă precizie va fi deteriorat dacă este afectat continuu de șocurile de impact. Acest lucru se întâmplă de obicei în fabrici în care obiectele sunt plasate  de operatori pe balanțe. În plus, șocurile de impact pot schimba cu ușurință valorile și pot provoca erori.

Detectarea șocurilor de impact (ISD)
Balanțele de mare capacitate A&D Apollo cu alertă de impact vizualizează amploarea șocurilor de impact primite de senzorul de greutate la patru niveluri. De asemenea, se emite un semnal acustic dacă se primește un șoc de Nivel 3 și două bip-uri dacă este primit un șoc de Nivel 4 (ambele ar trebui evitate).

Memorarea socurilor
În timp ce balanta este pornită, până la 50 de impacturi ale Nivelului 3 și Nivelului 4 vor fi stocate în balanță cu un marcaj de timp (și informații despre utilizator când functia blocarii cu parola este utilizată).*1 Această funcție este deosebit de benefică pentru mentinerea calitatii deoarece permite verificarea și să vizualizarea modului de intretinere a balantei în timpul utilizării.

Mecanism de amortizare
 
*1 Datele vor fi apoi suprascrise în ordinea celui mai slab impact.
Cele două arcuri lamelare care susțin tava de cântărire atenuează semnificativ șocurile de impact.

3: Pana de curent
Sursa de alimentare poate fi întreruptă brusc în mijlocul măsurătorilor, stricându-vă munca.
 
Memoria tara
Când această funcție este activată, valoarea tarei este salvată în memoria nevolatilă, iar valoarea netă afișată înainte de apariția întreruperii de curent este restabilită odată ce balanța este repornită. Acest lucru permite, de asemenea, ca balanța să fie oprită în timpul măsurării probei sau pierderii în greutate, atunci când este necesar.
 
Pornire/Oprire  automată
Afișajul modului de cântărire este activat automat atunci când este alimentată cu curent alternativ, deci nu este nevoie să apăsați tasta ON/OFF pe măsură ce alimentarea revine, ceea ce este util atunci când balanța face parte dintr-un sistem automat de cântărire . Între timp, balanța poate fi setată să oprească automat ecranul după 10 minute de inactivitate pentru a economisi energie.

4: Utilizare greșită

Oamenii pot atinge balanța și pot modifica configurația sau sensibilitatea acestuia fără permisiune.
 
Controlul accesului utilizatorului (UAC) și blocarea tastelor
Balanțele A&D Apollo High Capacity pot fi protejate prin parolă în două moduri: Prima modalitate este de a limita utilizarea la persoane autorizate (până la 11, inclusiv un administrator - administratorul poate efectua toate operațiunile în timp ce alți utilizatori au masuratori limitate si pot utiliza calibrare*2 ) prin setarea unei parole pentru fiecare utilizator. A doua modalitate este să setați o parolă doar pentru administrator, permițând oricui altcineva să folosească balanța fără a introduce o parolă, dar numai pentru măsurători și calibrare*2 .
Mai mult, la primirea unei comenzi de dezactivare a tastelor sale, balanța devine operabilă doar prin trimiterea de comenzi de la un dispozitiv extern, cum ar fi un PC.
*2 De asemenea, administratorul poate elimina calibrarea astfel încât alții să poată efectua numai măsurători.

Alte caracteristici eficiente:

Gestionarea acurateței și a preciziei

Autocalibrare automată (ASC)*3

Pentru a asigura acuratețea în orice moment, modelele cu o greutate internă (de exemplu, seria GX-M) pot fi setate să se calibreze automat fie (1) ca răspuns la schimbarea temperaturii ambientale pentru a preveni erorile datorate variatiei de sensibilitate,  (2) la un interval de timp stabilit sau (3) la ore predeterminate (până la trei) ale zilei. Calibrarea internă poate fi efectuată oricând cu o singură apăsare a tastei.

*3 Disponibil pentru seria GX-M

Evaluare automată a preciziei (APA)

În APA, balanța face mai întâi diagnostice rapide cu privire la existența unei defecțiuni critice (Dia-Check), apoi arată un rezultat al testului de repetabilitate (Deviația standard), precum și greutatea minimă (QuickMin- S) calculată folosind o sarcină controlată electronic (ECL).*4 Durează doar 1,5 minute și poate fi inclus cu ușurință într-o verificare zilnică SOP.

*4 ECL este tehnologia creata de A&D de generare a unei sarcini  (0,3 până la 3% din capacitatea de echilibru) prin modificarea intenționată a stării de echilibru a senzorului de restabilire a forței electromagnetice.

Calculul și implementarea automată a greutății minime

Puteți introduce greutatea minimă în balanță fie prin

introducerea directă a tastei, folosind rezultatul QuickMin-S, fie ca balanța să o calculeze din 10 măsurători repetate ale unei greutăți externe reale (toleranța poate fi setat fie la 0,1% conform capitolului 41 USP, fie la 1%).

În plus, pentru a se asigura că cantitatea de eșantion măsurată îndeplinește cerința minimă de greutate, balanța poate afișa
o alertă până când cantitatea de eșantion atinge valoarea introdusă ca greutate minima (Alerta Min-S).*5
*5 Numai când g este selectat ca unitate de măsură

Alertă intermitentă privind greutatea minima.

Ieșire/comunicare de date

Interfețe RS-232C și USB ca standard

Interfața USB poate fi comutată între modul Quick USB (plug-and-play cu ieșire de date de cântărire numai către un computer) și modul Virtual COM (pentru comunicare bidirecțională*6 ) utilizând setările interne. Un cablu USB (1,8 m) este furnizat ca standard.
*6 Pentru computerele cu o versiune Windows, alta decât Windows 10, trebuie instalat un driver special descărcat de pe site-ul web A&D.

Universal Flexi Coms (UFC)
Această funcție permite personalizarea conținutului tipărit și a aspectului prin editarea și trimiterea de comenzi către balanță (un software dedicat, WinCT-UFC, este disponibil ca descărcare gratuită). Urmând comenzile, balanța creează date pentru a fi transmise fie la o imprimantă capabilă să imprime prin descărcare, cum ar fi imprimanta compactă AD-8127, fie la o imprimantă de etichete disponibilă comercial*7 pentru imprimarea codurilor de bare.
*7 O imprimantă de etichete care acceptă ZPL
sau ZPL II (ZPL și ZPL II sunt mărci comerciale înregistrate ale ZIH Corp.)

Ieșire Brut/Netă/Tare

La primirea unei comenzi sau cu operarea tastei, balanța poate scoate, de asemenea, valorile brute, nete și tara.

Funcție specială de aplicare
Afișarea debitului (FRD)
FR-Cal
Balanța poate calcula și afișa/emite debitul masic (unitatea de măsură poate fi selectată dintre g/s, g/m sau g/h) sau debitul volumic (mL/s, mL/m sau mL/ h) prin introducerea densitatii materialului,*8 de la sine. Această funcție face măsurarea debitului mult mai ușoară și mai precisă decât calculul manual folosind un cronometru. Un software dedicat pentru graficare, WinCT-FRD, este disponibil ca descărcare gratuită.
*8 În balanță pot fi salvate până la 10 densități.

FR-Compare

Balanța indică dacă debitul este menținut în limitele desemnate (fie 3 niveluri, fie 5 niveluri). Rezultatele pot fi transmise folosind interfața opțională GXM-04.

SPECIFICATII TEHNICE:

 

MODEL

CAPACITATE

REZOLUTIE

MARIME PLATAN

GX-8202M
GX-8202M-LFT
GF-8202M

8.2kg

0.01g

270 x 210 mm

GX-8202MD
GF-8202MD

8.2/2.2kg*4

0.1/0.1g*4

270 x 210 mm

GX-10202M
GX-10202M-LFT
GF-10202M

10.2 kg

0.01g

270 x 210 mm

GX-12001M
GX-12001M-LFT
GF-12001M

12.2 kg

0.1g

270 x 210 mm

GX-22001M
GX22001M-LFT
GF-22001M

22.2 kg

0.1g

270 x 210 mm

GX-32001M
GX-32001M-LFT
GF-32001M

32.2 kg

0.1g

270 x 210 mm

GX-32001MD
GF-32001MD

32.6/6.2kg*4

1/0.1g*4

270 x 210 mmround bottom