Sepadin SRL
facebook   
Sepadin SRL
echipamente laborator
165 categorii
consumabile laborator
27 categorii
CERTIFICARI

certificareISO certificareISO

CONTACT
SEPADIN SRL

Str. Badea Cartan nr 67, Bl 37A, et 3, ap 12
Sector 2, Bucuresti
Cod postal 020662

Tel: 0040-21-211.07.95
0040-21-211.96.91
0040-21-211.95.55

Fax: 0040-21-210.39.50
Tel/Fax: 0040-21-210.67.03

E-mail: office@sepadin.ro
Echipamente / Aparate pentru cercetare in nanotehnologie / Reometre pentru masurarea tensiunilor superficiale
SOLICITA OFERTA

Reometre pentru masurarea tensiunilor superficiale

PRODUCATOR: BIOLIN SCIENTIFIC – KSV NIMA – SUEDIA
=================================================
 
- MODELE: KSV NIMA ISR, KSV NIMA PM – IRRAS

Aplicatii
Relatia dintre stres si deformare defineste proprietatile reologice ale majoritatii filmelor depuse. Majoritatea sistemelor intalnite in industrie si biologie sunt filme vascoelastice – in acest caz relatiile sunt neliniare si intermediare intre raspunsuri ale substantelor pure vascoase si a celor pur elastice. Proprietatile reologice sunt extrem de importante pentru definirea stabilitatii produselor in diferite industrii precum cea alimentara, petrochimie, farmaceutica etc. De exemplu straturile de proteine cat si polimerii sunt stabilizatori puternici in industria alimentara pentru emulsii si spume. In industria petrochimica, extractia petrolului este facuta in pasi multiplii pentru emulsii apa-ulei si ulei-apa pentru recuperarea uleiului si mai traziu pentru destabilizarea a doua faze separate. Multe faze de emulsifiere, de pigmenti si stabilizatori sunt utilizate in mod normal in industria farmaceutica si in cosmetica la producerea lotiunilor, a cremelor si a fixativului etc.
 
* producerea emulsiilor si a spumelor
Vascoelaticitatea la interfata poate da stabilitatea fluidelor complexe. Proprietatile de fuziune si fisiune vor depinde de proprietatile vascoelastice.
* Determinarea structurii filmelor subtiri
Prezenta retelelor, a legaturilor moleculare cat si a altor intercatiuni pot fi detectate din comportamentul vascoelastic al filmelor.
 
* Examinarea fazei de tranzitie
Faza de transzitie este un monostrat, un film subtie, ce poate rezulta inr-o schimbare in proprietatile reoalogice ale filmului.
 
* Monitorizarea in timp real a reactiilor la suprafata
Mai ales in biologie, adsorbtia si desorbtia la suprafata poate schimba proprietatile vascoelastice. Multe procese in mitoza vor depinde de procesele de reologice ale membranei.
 
Principiul de operare
Metoda nou fata de reometrele clasice rotationale ce va elimina sondele datorita faptului ca majoritatea fenomenelor apar in straturi de grosimi la nivelul nanometrilor. O sonda magnetizata, pozitionata la interfata aer-lichid si lichid-lichid, este miscata utilizand un camp magnetic. Miscarea sondei este inregistrata cu o camera foto digitala. Prin masurarea schimbarilor in miscarea sondei, modulul de suprafata poate fi calculat si npoate fi divizat in proprietatile elastice si cele vascoase ale filmelor.
 
Optiuni de masurare
Masuratori dinamice
Instrumentul va da informatii referitoare la modul in care se comporta sistemul precum un lichid Newtonian sau un lichid ideal elastic. Sistemele vascoelastice sunt mult mai complexe deoarece vor combina ambele elemente. Acestea pot fi incorporate cu modelele Maxwell si Kelvin-Voigt. Pentru aceste modele, tensiunea superficaiala a filmelor subtiri, timpul de relaxare etc. pot fi calculate.
De asemenea, permite efectuarea urmatoarelor masuratori:
- vascozitatea la suprafata / cea interfaciala, ηS
- modulul elastic, G
- timpii de relaxare, ι

Exemple
Graficul 1
Primul grafic de mai sus va afisa doua curbe in functie de timp. Puterea, linia albastra este un raspuns liniar al fazei Newtoniene al alcoolului Arachidyl. Inversul pantei curbei este vascozitatea de suprafata a stratului. Linia albastru deschis este raspunsul neliniar a unui monostrat a polimerului poli (octadecil-mecarilat), ce va arata o vascoelasticitate mai mare si un raspuns ne-Newtonian.
 
Graficul 2
Al doilea grafic va afisa evolutia vascozitatii intertfaciale a unui monostrat qa proteinelor rizozomi ce vor apare intre particulele de apa si afiata ca o dreapata in functie de timp. De asemenea este afisata si presiunea la suprafata a stratului. aceste date vor afisa evolutia adosrbtiei proteinelor drept “strat” vascoelastic la interfata – acesta este afisata in functie de timp.
 
Graficul 3
Al treilea grafic va demonstra capacitatea obserevarii fazei de tranzit drept functie la presiunea de suprafata. Proprietatile vascoelastice ale eicosanalului sunt afisate in functie de presiunea la suprafata. Punctele mov vor afisa modulele vascoase ce vor atinge valorile maxime a presiunea de suprafata de 5 mN/m iar punctele albastre vor afisa modulele elastice (puterea la suprafata, G”). Atat G” cat si G’ vor atinge o valoare constanta atunci cand presiunea la suprafata atinge 15 mN/m. Valoarea corespunde la faza de tranzit in cazul monostratului de la trecerea de la o anumita faza lichid la alta. Dupa faza de tranzit, filmul va retine proprietatile vascoelastice in timp ce elasticitatea este practic egala cu zero.
 
Avantajele produsului
 
KSV NIMA ISR poate masura proprietatile slabe elastice si vascoase la suprafata
* o tehnologie nou fara contact intre instrument pentru cresterea sensibilutatii: campiul magnetic va elimina nevoia unei conexiuni mecanice
* sonde hidrofobe pentru o scurgere optima la interfata
 
* Optiuni pentru masuratori reologice optime si dinamice in conditii de echilibru
* masurarea intr-o suprafata constanta comparata cu metodele de dilatare (schimbarea zonei)
* integrarea cu usurinta cu filmele Langmuir ce permite un control precis al densitatii pachetului monostratului
* optiuni de obtinere a graficelor cu capacitatea vizualizarii rezultatelor de masurare multiple intr-un singur grafic. Datele masurate pot fi exportate cu usurinta intr-un fisier de date si pot fi citite cu ajutorul softului.
* o serie mare de parametrii empirici ce pot fi controlati si pot fi masurati in timp real
- frecventa
- putere
- stresul
- temperatura
- presiunea la suprafata
- densitatea pachetului
 
Specificatii tehnice:
Rezolutie modul dinamic 0.001 mN/m
Domeniul de frecventa 0.01 pana la 10 rad/s (0.0016 pana la 1.6 Hz)
Domeniul de tensiune 3x10 – 4 la 1
Dimensiuni 735 mm x 461 mm x 506 mm (L x l x H)
Greutate 40 kg
 
Compatibilitate:
Softul KSV NIMA ISR este compatibil in intregime cu softul KSV NIMA Langmuir Blodgett. Presiunea la suprafata in timp real poate fi inregistrata cu modulelele de suprafata dinamica ce permit observarea in timp real a schimbarilor reologice drept functie a presiunii de suprafata.
 
Ghid de comanda:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
KSV NIMA ISR Reometru pentru masurarea tensiunilor inerfaciale cu KSV NIMA Langmuir cuve de compresie inalta
KN ISR 1 KSV NIMa ISR cu cuve Langmuir de compresie inalta 311-197
KSV NIMA ISR Reometru pentru tensiunea inerfaciala cu sistemele KSV NIMA Langmuir Lichid - Lichid
KN ISR 2 KSV NIMA ISR cu cuve Lichid – Lichid 311-198
Accesorii    
ISR PROBES set de rezerva de sonde ISR 311-199
CABI LARGE cabinet pentreu KSV NIMA sisteme de cuve: HC, LL, PM-IRRAS, ISR, UltraBAM si MicroBAM 311-195
AVS-LARGE sistem mare activ pentru izolarea aparatului impotriva vibratiilor 311-178
SRQ Canal caurt canal de ghidare pentru ISR 311-200
suport canal ISR Standard Suport canal cuart proiectat pentru KSV NIMA de compresie inalta 311-201
suport canal ISR LL suport canal din caurt proiectat pentru cuvele KSV NIMA Lichid - Lichid 311-202
 
 
 
 
round bottom