Sepadin SRL
facebook   
Sepadin SRL
echipamente laborator
167 categorii
consumabile laborator
28 categorii
CERTIFICARI

certificareISO certificareISO

CONTACT
SEPADIN SRL

Str. Badea Cartan nr 67, Bl 37A, et 3, ap 12
Sector 2, Bucuresti
Cod postal 020662

Tel: 0040-21-211.07.95
0040-21-211.96.91
0040-21-211.95.55

Fax: 0040-21-210.39.50
Tel/Fax: 0040-21-210.67.03

E-mail: office@sepadin.ro
Echipamente / Aparate pentru cercetare in nanotehnologie / Microbalante cu cristale de cuart
SOLICITA OFERTA

Microbalante cu cristale de cuart

PRODUCATOR: BIOLIN SCIENTIFIC – Q-SENSE – SUEDIA
=================================================
 
- MODELE: Q-SENSE E1, Q-SENSE E4, Q-SENSE OMEGA AUTO
 
Model: Q-Sense E1

Cu acest sistem puteti face analize la suprafata a probelor in timp real (veti verifica schimbarile ce au loc la suprafata probelor)
 
Caracteristici generale:
* Verificarea schimbarilor la suprafata probelor. Masurarea schimbarii greutatii, a proprietatilor structurale cat si a vascoelasticitatii cu sistemul de masurare sensibil nanogram. Puteti face diferenta dintre doua evenimente similare de legare a celulelor sau puteti observa tranzitia fazei sau recunosterea in straturile de legaturi moleculare
* Analize in timp real. Pana la 200 de analize pe secunda, sistemul Q-Sense va permite urmarirea interactiunilor moleculare, pas cu pas.
* O alegere flexibila a suprafetei. O varietate mare de senzori si acoperiri sunt disponibile inclusiv cele metalice, cu oxizi metaliuci, polimeri, lipide si recativi de suprafata.
* Un sistem foarte usor de utilizat. Sistem gata de utilizare Q-sense ce include: instrumentul E1, softul de operare, calaculatorul PC si manualul de instlare. Q-sense de asemenea ofera instruire si suport.
* Sistem cu 1 singur senzor. Model compact, usor de utilizat, design cu 1 singur senzor pentru masuratori exacte QCM-D. O reproductibilitate excelenta a rezultatelor.
* Module optionale. Accesorii: module, precum modulele de electrochimie sunt sunt disponibile, etc.
 
Tehnologia QCM-D
- Urmarirea evenimentelor din strtul molecular pas cu pas in timp real.
Sistemul QCD-M este construit pe o tehnologie nou, dupa o serie mare de cercetari. La baza sta o microblanta cu cristale de cuart ce va oscila la o fecventa constanta atunci cand este aplicata puterea. Deoarece masa cristalelor se schimba asa face si frecventa rezonantei la oscilatie. In felul acesta, schimbarile masei pot fi masurate sensibil in nanograme.
 
Acest sistem unic Q-Sense va masura disipare, ce va da informatii legate de structura si vascoelasticitatea filmului. Acestea vor da informatii legate de configuratia moleculara, grosimea si continutul de apa al filmelor adsorbite cat si informatii despre substratul de suprafata  initial, in timpul si dupa reactie. Disiparea este masurata de la timpul la care cristalul de oscilare se opreste usor pana la deconectarea alimentarii.
Masuratorile pot fi facute pe orice suprafata ce se pot aplica filme subtiri, inclusiv polimeri, metale si suprafete modificate chimic. Analizele sunt confectionate in timp real iar sistemul va furniza pana la 200 de date pe secunda.
 
Procedura de masurare
 1. Montati un senzor de cristal in camera pentru controlul temperaturii. Senzorul este fixat intr-un modul detasabil, cu o mufa de admisie si una de iesire. Senzor cu cristale din cuart poate fi pre-acoperit cu, de ex. metale, polimeri etc.
 2. Inserati o proba si efectuati experimentele in = siteu. O procedura tipica ar putea fi: solutie tampon urmata de proba A, si proba B si inapoi la solutia tampon
 3. Vizualizati rezultatele pe ecran in timp – real. Frecventa schimbarilor are loc la suprafata senzorului, schimbarile vor reflecta schimbarile greutatii la suprafata senzorului, acolo unde disiparea va reflecta schimbarile in proprietatile vascoelastice ale stratului adaugat.
 4. Analiza si prezentarea rezultatelor utilizand softul Q-Tools: extractie masa, grosime, proprietati vascoelastice, constanta cinetica si identificarea fazei de adsorbtie, etc.
 
 
Modulul Window
Sistemul Q-Sense E1 prezinta un modul Windows ce va da un acces optic simultan la suprafata senzorului. Sistemele compacte E1 permit, de asemenea, studii cu ajutorul microscoipului la recatiiloe ce au loc la nivelul senzorului.
 • reactii induse de lumina de ex. UV
 • studii cu ajutorul microscopului, de ex. aderenta celula
 • distanta de lucru 3.3 mm.
 
 
Monitorizarea schimbarilor in filmele subtiri QCD-M
Monitorizarea simultana a greutatii si a structurii filmelor subtiri ce permite evaluarea in timp real a interactiunilor moleculare. Un ex. este rearanjarea ADN-ului – in concentratie electrolit. ADN-ul este compus din subunitati incarcate negativ. Sedasorabe ireversibil la un suport solid in prezenta sarurilor (cresterea greutatii). O concentratie mai mica de saruri, vor reduce schimbarile de ecranare, rezultand in descresterea rigiditatii filmului.
 
Interactiuni celulare: QCM-D cu ajutorul microscopuluiQCM-D poate fi combinat cu uhn microscop, utilizand modulul de ferestra E1. Accesul vizual la senzor permite corelarea in timp real a microscopului la QCM-D, raspuns la schimbarile in greutate si in proprietatile vascoelastice. O demonstratie excelenta a unei astfel de setari este data de analiza celulelor atasate si disiparea lor. QCD_M va sesiza evenimentele asociate cu rearanjarea membranei celulare nedetectabile cu un nmicroscop, observarea vizuala a comportamentului celular va facilita interpretarea datelor QCM-D dand informatii unice despre interactiunea celulara.
 
Caracteristici tehnice:
Senzori si sisteme de prelevarea probelor  
Numarul de senzori 1
Volumul pentru fiecare senzor aprox. 40 μl
Volumul minim de proba aprox. 300μl
Temperatura de lucru 15 pana la 650C, controlul cu ajutorul softului, stabilitate ± 0.02 K
Debit 0-1 ml/min
Curatare toate partile expuse la lichid pot fi indeparatate si pot fi curatate intr-o baie ultrasonica de ex.
Cristale senzor 5 MHYz, 14 mm diametrul, lustruit, taiere aT, electrozi din aur
Caracteristici frecventa si disipare  
Domeniu frecventa 1-70 MHz (65 MH pentru cristal de 5 MHYz)
Rezolutie maxima pentru timp, 1 frecventa pana la 200 de puncte pe secunda
Sensibilitatea maxima masa in lichid** 0.5 ng/cm2
Sensibilitate normala masa in lichid*** 1.8 ng/cm2
Sensibilitate maxima disipare in lichid** 0.04 x 10-6
Sensibilitate disipare normala in lichid*** 0.16 Hz
   
Softul  
Cerinte PC USB 2.0 Windows XP
Intrare date, software de analiza date Frecvente multiple si date legate de disipare
Iesire date, analiza software valori pentru vascozitate, elasticitate, grosime si constanta cinetica
Import / Export Excel, BMP, JPG, WMF etc.
   
Dimensiuni  
Unitatea electrica 18 cm (inaltime) x 36 cm (latime) x 21 cm (adancime) x 9 g greutate
Camera de masurare 5 cm (inaltime) x 10 cm (latime) x 21 cm (latime) x 15 cm (adancime) x 1 kg
 * sunt disponibile si alte materiale pentru senzori, de ex. SiO2, Ti, otel inox, poliester etc.
** datele pentru un singur senzor in modul de frecvente multiple. 1 punct de date de colectat la fiecare 5 secunde.
*** datele de la moduri multiple sunt colectate intr-o secunda
**** datele de la 3 armonici sunt colectate intr-o secunda.
 
Model Q-Sense E4

Recunoastere automata a interfetei in timp real
* Monitorizarea interactiunilor moleculare in timp real. Instrumentul va masura evenimentele ce apar la suprafata in timp real.
* Masoara masa si grosimea stratului molecular. Va monitoriza formarea straturilor, cu o sensibilitate de pana la nanograme.
* analiza structurala a proprietatilor straturilor moleculare. Va detecta schimbarile in duritatea stratului molecular. Cuantificare proprietatilor vascoelastice a filmului; modul tensiune, vascozitate si densitate.
* a alegere flexibila a suprafetelor. Include suprafetete metalice, polimeri si chimicale. Orice suprafata ce poate fi aplicata drept film poate fi utilizata.
* masuratori combinate QCM-D
Optionla module ce permit studii electrochimice si de umiditate cat si alte aplicatii speciale.
* sistem cu 4 senzori. Puteti efectua 4 experimente in paralel in camera controlata termic, proiectata pentru masurarea debitului.
* sistem usor de utilizat. Sistem complet ce include software, hardware, heklp pentru instruire si suport. De asemenea se ofera si alte optiuni: webinar si workshops.
* masuratori in-situ
QCM_D permite o serie mare de aplicatii in mediucina, in cerecetare biomoleculara pana la aplicatii in protectia mediului.
 
Q-Sense E4 este un instrument analitic in timp real pentru schimbarilor moleculare ce apar la suprafata obiectelor. E4 masoraa masa si proprietatile vascoelastice ale straturilor moleculare sau schimbarile ce apar la suprafata senzorilor. Instrumentuyl Q-Sense E4 are un rol important in cercetarea materialelor, a proteinelor si a surfactantilor.
Instrument complet, uosr de utilizat ce include tot ce aveti nevoie pentru punerea lui in functiune si obtinerea datelor de calitate superioara. Instrumentul are 4 module, fieacre pentru un senzor si permite efectuarea a 4 masuratori. Exista alte module optionale ce permit masuratori combinate, pentru eledcrochimia QCM-D. Produsele noastre ofera software, hardware, si sprijinul necear pentru utilizarea corecta a aparatului.
 
Acest instrument, Q-Sense E4, se bazeaza pe o tehnica extrem de sensibila, usor de utilizat si rapida, cu Microbalanta cu cristale de cuart cu Disipare (QCM-D). Partea principala a instrumentului este un senzor ce va oscila la o fecventa specifica atunci cand este aplicata o anumita tensiune. Factorul de disipare este legat de proprietatile elastice cat si de vascozitatea stratului molecular pe senzor. Prin masurarea frecventei si a disiparii este posibilia analiza stadiului stratului molecular la suprafata senzortului, masa, grosimea stratului si proprietatile vascoelastice.
 
Caracteristici tehnice pentru Q-Sense E4:
 
Senzori si sistemul pentru prelevarea probei  
Numarul de senzori 4, posibil de asemenea sa masurati cu 1, 2 sau 3 senzori
Volumul pentru fiecare senzor 40μl
Volumul minim de proba 300μl
Temperatura de lucru 15 pana la 650C, controlata cu ajutorul unui software, stabilitate +/- 0.02K
Debite normale 50 – 200 μl/min
Curatare toate partile expuse la lichid pot fi indepartate cu usurinta de ex. intr-o baie ultrasonica
Cristale senzor 5 MHz, 14 mm diametrul, aT-cut, electrozi din Aur
Caracteristici – fecventa si disipare  
Domeniu frecventa 1-70 MHz (permite 7 frecvente, 65 MHz pentru cristal 5 MHz)(
rezolutie maxima, 1 senzor, 1 frecventa pana la 200 de date pe secunda
Sensibilitatea maxima masa IN LICHID** 0.5 ng/cm2
Sensibiltatea normala masa in lichid 1.8 ng/cm2
Sensibilitate disipare maxima in lichid 0.04 x 10-6
Nivelul de zgomot normal (RMS) in lichid 0.16 Hz (0.04 Hz)
Software  
Cerinte PC USB 2.0, XP, Vista, Windows 7
Intrare date, software de analiza frecvente multiple si date de imprastiere
iesire date, software de analiza valori pentru vascozitate, elasticitate, grosime si constante cinetice
Import / export Excel, BMP, JPG, WMF etc.
Specificatii autosampler Q-Sense, QAuto 401  
Capacitate utilizare lichid  
Tipul probei X, Y, Z cu suporturi stationare, brat si 4 sonde
Operare sonde conectate la modulul QCM_D, mufe conectate la pompa
Viteza brat 350 mm/s in dimensiuni X si Y, 125 mm/s in dimensiunea Z
Numarul de probe, setare standard 80 (20 de randuri x 4) pentru tuburi de 9 ml + 44 (11 randuri x 4) pentru tuburi de 200 ml
Software  
General permite programarea intuitiva a secventelor de masurare utilizand softul E4 si Qsoft
Cerinte PC USB 2.0, XP, Vista, Windows 7
 
Dimensiuni E4 si Autosampler
Dimensiuni inaltime (cm) Latime (cm) adancime (cm) Greutate (kg)
Unitatea electrica 18 36 21 9
Camera de masurare 12 23 34 8
Autosampler 57 60 54 22
 
 
Model: Q-Sense OMEGA AUTO


 
Aparat utilizat la caracterizarea interfetei in timp real
 • masoara masa, grosimea si proprietatiel structurale ale straturilor moleculare
 • aveti nevoie de 30 μl de proba pe senzor
 • sistem de utilizare automat in totalitate
 • o alegere flexibila a suprafetelor
 • canale independente si amestecare automata
 • 2 x 4 senzori pentru o eficienta foarte mare
 
Monitorizarea schimbarilor la suprafata
Acest instrument este utilizat in principal la studiul interactiunilor la suprafata la nivel de nanaoscala. Senzorul QCM-D va determina atat masa cat si proprietatile streucturale ale straturilor moleculare in timp real. Ajuta la intelegerea adsorbtiei moleculare si a orientarii, a grosimiii straturilor si a vascoelasticitatii etc.
 
Q-Sense Omega auto se bazeaza pe tehnologia unica Microbalanta cu Cristale de Cuart cu monitorizarea Disiparii, QCM-D. Instrumentul va detecta schimbarile in frecventa si energia de dinisipare a unui senzor lipsit de oscilatii. Rezoanta senzorului va depinde de masa totala. Atunci cand moleculele sunt atasate la senzor, frecventa va descreste. Simtind acesa descrestere de sensibilitate, QCM-D va opera drept balanta, la masurarea greutatii si a grosimii stratului aderent.
Un film subtire atenueza oscilatia senzorilor mai mult decat un film rigid. Atenuarea sau energia de imprastiere a oscilatiei senzorului va afisa vascoelasticitatea senzorului. In acest fel este posibila extragerea informatiilor legate de legaturile moleculare de la suprafata, gresterea in greutatea sau inversa scaderea, grosimea stratului si rigiditatea.
Proceseler analizate de QCM-D sunt:
- adsorbtia
- desorbtia
- agregarea
- legaturile moleculare
- interactiunile moleculare
- degradarea etc.
 
Avantajele aparatului Q-Sense Omega Auto:
 • un sistem integrat in totalitate. Acest echipament de analiza la suprafata QCM_D este un instruit intuitiv cu un software foarte simplu pentru simtirea schimbarilor de greutate, a grosimii stratului, a legaturilor moleculare si a orientarii moleculare la naono-scala.
 • aveti nevoie doar de 30 μl de probe pe senzor. Q-Sense Omega auto permite utilizarea precisa a robei.
 • o eficienta foarte mare. Utilizarea modulului cu 8 senzori pentru programarea a 2 pana la 4 experimente sau la masuratori paralele in modul stagnant fara sa aveti nevoie de supraveghere
 • specificatii FlexiFlow si o reproductibilitate foarte mare. Un control precis al debitului este asigurata de utilizarea unei pompe seringa ce va functiona separat si va permite utilizarea independenta a 4 canale. Programarea automata va asigura o reproductibilitate foarte mare.
 • controlul temperaturii. Temperatura de lucru poate fi setata in domeniul 4 pana la 700C, ceea ce permite un control stabil al temperaturii. Pre-raciea sau incalzirea suportului de probe este posibila.
 • model usor de utilizat. Programele de spalae sunt incluse de asemenea si puteti salva cu usurinta protocoalelel de curatare cu softul QSoft Omega.
 • combinati QCM-D si cu alte tehnici. Q-Sense auto Mode este compatibil cu Q-Sense E1. Acest lucru permite combinarea simultana  a eperimentelor QCM-D cu de ex. elipsometria, electrochimia etc.
 
 
O-Sense ofera o serie mare de senzori ce pot fi utilizati. Daca sunteti intersati in analiza polimerilor, a aliajelor, elementelor principlae, etc. sau a unui numar de materiale si molecule, QCM_D poate fi aplicata.
Aparatul Q-Sense OMEGA AUTO va garanta o reproductibilitate si o flexibilitate foarte mare. Este un sistem automat ce include si softul intuitiv pentru setare si analiza. Procesarea probelor este facuta cu usurinta, cei 8 senzori pot fi pre-programati pentru efectuarea masuratorilor.
Amestecarea automata a probelor si pe-programarea schimbarilor probelor sunt carcateristicile perfect potrivite pentru setrai ce includ procese cu pasi multiplii.
Aplocatii: cerecetare nanoparticule: interactiunea nanoparticulelor cu membraneale de lipide; constructia filmelor strat cu strat: monitorizarea straturilor Metal-material organic; in energie: monitorizarea surselor de energie (panouri solare); in faramci: investigarea proteinelor, a grosimii straturilor de proteine etc.
 
Utilizarea aparatului Q-Sense Omega Auto in patru pasi:
 1. Montati cei 8 senziri la modulul Omega Flow si puneti modulul in interiorul camerei instrumentului. Apasati pe maner pentru blocarea modulului in pozitie.
 2. Puneti fiolele cu proba in termoblocuri, umpleti paharul cu solvent si fi siguri ca stical de reziduuri si statia de spalarea probei sunt goale.
 3. Utilizati softul Qsofty Omega pentru pornirea masuratorilor. Acumn instrumentul va face experimentele fara asistenta sau supervizare.
 4. Softul QTools va permite analiza datelor si a informatiilor legate de greutate, grosime, proprietati de vascoszitate, constante cinetice si faze de absorbtie.
 
Caracteristici tehnice:
Senzori si sistemul de prelevare al probei  
Numarul de senzori 8 (pana la 4 masuratori paralelele in modul flow)
Volumul peste fiecare senzor 5 μl
Volumul minim de proba 30 μl
Temperatura de lucru 4 pana la 700C, controlata cu ajutorul softului, stabilitate +/- 0.020C
Viteze tipice 20-100 μl/min
Voluml minim alicot 1μl8
Senzori 5 MHz, 14 mm diametrul, aT, electrozi din aur
Numarul de probe suport cu 2 x 12 fiole de 13, 16 sau 18 mm; sau pana la 3 x 24 de microtuburi de 2.0 ml; sau 1 x 96 microplaci de titrare + plus un suport deasupra
Viteza brat autosampler 350 mm/secunda in dimensiuni X si Y; 125 mm/sec in dimensiunea Z
Putere miscare autosampler pe orizontala X si Y : 2.0 kg (4.5 lb)
Putere miscare pe verticala autosampler 3.2 kg (7 lb)
Caracteristici frecventa si imprastiere  
Domeniu frecventa 1-70 MHz (permite 7 frecvente, 65 MHz pentru senzorul de 5 MHz)
Rezolutie maxima, 1 senzor, 1 fecventa 200 de puncte pe secunda
Sensibilitate masa maxima in cazul lichidelor 0.5 ng/cm2 (5 pg / mm2)
Sensibilitate normala masa in lichide 1.8 ng/cm2 (18 pg / mm2)
Sensibilitate maxima imprastiere in lichid 0.04 x 10-6
Sensibilitate normala imprastiere in lichid 0.1 x 10-6
Nivelul de zgomot 0.16 Hz (0.04 Hz)
Software  
Cerinte PC USB 2.0, Windows 7, Vista si XP
Date intrate, software analiza date date frecvente multiple si date de imprastiere
date iesire, software analiza date valori pentru vascozitate, elesticitate, grosime si constante cinetice
Import / export date Excel, BMP, JPG, WMF, GIF, PCX, PNG, TXT
Dimensiuni  
Instrument 70 cm (inaltime) x 67 cm (latime) x 57 cm (adancime) x 83 g (greutate)
 
Ghid de comanda:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
Q-SENSE E 4 AUTO, SISTEM COMPLET Cuprinde
-1 QE 401, unitate electronica Q-Sense pentru camera cu 4 senzori
- 1 QCP 401, platforma camewra Q-Sense
- 4 QFM 401, Q-Sense modul debit pentru 5 MHz QSX
- 1QAUTO 401, Autosamplet Q-Sense
- 10 QSX 301, Q-Sense 14mm 5 MHz Senzori standard din Aur
- 1 Software Qsoft 401
- 1 Qtools, Q-Sense Analysis Software (5 utilizatori)
- 1 QINST 401, Set de instlarea Q-Sense
- 1 QLH 401, set utilizare lichid Q-Sense
- 1 pompa peristaltica, ISMATEC IPC-N 4
- 1 PC cu ecran de 22”
- 2 zile de instruire
- 1 an garantie
311-203
Q-SENSE E4 Sistem Complet Cuprinde:
- -0Sense unitate electronica pentru camera cu 4 senzori
- 1 QCP 401, platforma camera Q-Sense
- 4 QFM 401, Modul debit Q-Sense pentru 5 MHz QSX
- 10 QSX 301, Q-Sense 14mm 5 MHz senzori standard din aur
- 1 Qsoft 401, Software pentru achizitie date
- 1 Qtools, Software de analiza date (5 utilizatori)
- 1 QINST 401, set de instlare Q-Sense
- 1 QLH 401, set manipulare lichid Q-Sense
- 1 pompa peristaltica, Ismatec IPC-N 4
- 2 zile de instruire
- 1 an garantie
- 1 PC 22” ecran
311-204
Q-SENSE 1, Sistem complet Cuprinde:
-1 Q-E 401, Q-Sense unitate electronica penru camera cu 1 senzor
- 1 QCP 101, platforma camera Q-Sense
- 1 QFM 401, modul debit Q-Sense pentru 5 MHz QSX
- 10 QSX 301, Q-Sense 14 mm 5 MHz senzori standard din aur
- 1 QSoft. software acizitie date
- 1 Qtools, Q-Sense software analiza date (5 utilizatori)
- 1 QINST 401, set de instlare Q-Sense
- 1 QLH 401, set utilizare lichid
- 1 pompa peristaltica, ISMATEC Reglo Digital MS-2/12
-2 zile de instruire
- 1 an garantie
- 1 PC 22” ecran
311-205
Accesorii si consumabile Q_SENSE
Q-SENSE 401 Q-Sense Autosampler
 
311-206
QCP 101 platforma camera Q-Sense include un modul debit 311-207
QHTC 101 camera de temperatura inalata Q-Sense include modul debit 311-208
QEM 401 modul electrochimie Q-Sense  include electrodul de referinta & accesoriile 311-209
QELM 401 modul elipsometrie Q-Sense
NOTA: ar trebui utilizat impreuna cu pompa cu 4 canale, ESA 002
311-210
QFM 401 Modul debit Q-Sense pentru 5 MHz QSX 311-211
QWM 401 modul ferestra Q-Sense pentru 5 MHz QSX 311-212
QLID 001 Q-Sense capac la modul ferestra pentru camera E1 (izolatie) 311-213
QOM 401 modul deschis Q-Sense pentru 5 MHz QSX 311-214
QHM 401 modul umiditate Q-Sense pentru 5 MHz QSX 311-215
QWEM 401 modul electrochimie Q-Sense pentru 5 MHz QSX 311-216
QTM 401 Q-Sense PTFE modul debit 311-217
QVH 401 Q-Sense Suport vid 311-218
QCLH 301 supoart curatare Q-Sense in Teflon pentru 5 senzori 311-219
QSP 020 WPI electrod de referinta, lungimea poate fi modificata, pentru QEM 401 311-220
QTZ 401 pereche de pensete pentru utilizarea cu usurinta a senzorilor Q-Sense 311-221
QINST 401 set izolare Q-Sense 311-222
Qtools liceta extra software 311-223
Q-Sense seria E- cosnumabile – la cerere
Q-Sense – service si instruire
Accesorii pentru Q-Sense D300 si consumabile
QCLH 301 suport de curatare Q-Sense in Teflon pentru 5 senzori 311-224
QTZ 401 o pereche de pensete pentru utilizarea cu usurinta a senzorilor Q-Sense 311-225
Qtools licenta extra software 311-223
Consumabile la cerere    
Diferiti senzori din cristal – la cerere    
 
 
 

 Senzor pentru presiunea la suprafata
Presiunea la suprafata este monitorizata de o balanta foarte sensibila la masurarea forteiu mla placa Wilhemly sau la o tija care este suspendata fie nin aer-lichid sau intr-o interfata lichid – lichid.
 Mecansimul de imersie
Un mecanism de imersie este necesar drept echipament pentru controlul depozitelor Langmuir-Blodgett (vertical) si Langmuir-Scahefer (orizontal) – depozite pe probe. Cuvele pentru depozitele Langmuir-Blodgett sunt livrate intotdeuna cu un mecansim de imersie.
De asemenea, un sistem Langmuir poate fi comnadat cu un mecansim de imersie pentru upgradarea la sisemele Langmuir-Blodgett. Un mecansim de imersie  poate fi utilizat de asemenea  pentru depozitele Langmuir-Schaefer impreuna cu o clema orizontala e imersie (accesoriu KN 0006), chiar si utilizand o cuva Langmuir sau un Microscop ( nu aveti nevoie de un orificiu de imersie). Va rugam sa notati faptul ca sistemul are nevoie de un mecansim mare de imersie.
 Unitatea Interface (de interfata)
Acesta unitatea este utilizata cu cuvele de depozitare Langmuir si Langmuir-Blodgett cat si cu alte instrumente (controlul este facut cu ajutorul unui calculator). Unitatea de interfata prezinta un display usor de citit, tastatura rezistenta la parf si scurgeri de lichide, conexiune USB pentru a permite conectarea cu usurinta la un PC, conector sonda de pH, controlul temperaturii (include sonda) si control pentru agitatorul magnetic. Este posibil de asemenea sa atasati un dispozitiv analogic, +/- 10V, pentru aplicatii speciale. In late cuvinte, unitatea de interfata KSV NIMA poate fi conectata la orice modul al instrumentului si cu echipamenele suplimentare precum Senzorul pentru potentialul de suprafata.
 
Accesorii:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
KN 0001 senzor potential de suprafata – instrument ce ofera date complete despre orientatrea moleculelor de surfactant in filmele Langmuir. SPOT va masura diferenta de potential dintre suprafata de sus a senzorului si cea de jos. Include: capul de masurare si placa electrod, standul separat cu ajustarea inaltimii, functia plug-and-play cu unitatea de interfata KSV NIMA si softul LB 311-176
CABI SMALL / CABI LARGE Cabinet utilizat la protectia aparatului, pentru protectia aparatului impotriva prafului. Aceste cabinete sunt confectionate din Alumniu cu panouri din sticla acrilica inclusiv usa si calapeta frontala. Cabinetele sunt echipate cu conectori pentru tuburile de apa si cablurile electrice. Aceste cabinete vin in doua dimensiuni: L715 x l450 x H500 mm, pentru KSV NIMA XS, S si M
L1200xl700xH830 pentru KSV NIMA cuve L, de compresie inalta ISR sau lichid – lichid
311-177
 
 
AVS-LARGE Sistem de izolatie activ la vibratii
Acest sistem permite indeparatrea vibratiilor pentru a imbunatatii calitatea masuratorilor. Va permite eliminarea distrurbantelor aduse de vibratii cauzate de motor, de sistemele de aer conditionat, constructii etc.
Specificatii:
-dimensiuni element: 636 x 130 x 111mm
- dimensiuni zona de lucru: 100 x 600 x 60 mm
- capacitate de incarcare: 300 kg
- permonta izolatie – min. 25 dB la 5 Hz, 35 dB peste 10 Hz
- ajustarea manuala a incarcaturii
- outut Analog BNC
311-178
KN 0011 Sonda pentru masurarea pH-ului
Va rugam sa tineti seama de faptul ca acest senzor are nevoie de unitatea de interfata KSV NIMA.
311-179
KN 0088 Baie / circulator  Juloba F12-MA
Baie conrolata cu ajutorul unui PC ce va permite monitorizarea temperaturii subfazei. Toate unitatile KSV NIMA vin echipate cu o sonda de temperatura, care impreuna cu baia / circulatorul permite controlul temperaturii cu softul KSV NIMA LB. Domeniul de temperatura de la -20 pana la +2000C. Stabilitate 0.020C. Include cablu pentru conecatrea unitatii de interfata KSV NIMA si furtunul de 10 m din cauciuc pentru conectarea ei
311-180
KN 0010 Baie / circulator Juloba F12-EB
Un circulator ce permite setarea manuala a temperaturii subfazei. Fata de modelul de mai sus, Juloba F12-ED nu permite un control direct al temperaturii cu softul LB. De asemenea, vine echipata cu o sonda de temperatura pentru a atinge temperatura dorita a subfazei. Domeniul de temperatura: -20 pana la 1000C. Stabilitate 0.30C. Citire digitala. Include furtunul din cauciuc de 10 m pentru conectarea baii de apa.
311-181
KN LAM FM, si KN LAM LHF Hote cu aer laminar pentru pentru acoperirea instrumentului.
* un debit de aer vertical, viteza aerului este de 0.45 m/s
* rama din Aluminiu cu 4 pereti din sticla acrilica
* aerul pompat MAC 10, filtree HEPA 99,99% > 0.3μ particule
* prevazute cu picioare si baza plata (ref. KN LAM FHL) sau pot fi puse diect pe o masa de laborator (ref. KN LAM FH)
311-182
KN 0054 Sonda pentru masurarea temperaturii (acesta este inclusa deja la sistemele KSV NIMA) 311-122
KN.0016 Port de injectrae – prin utilizarea acestui port, materialul monostratului poate fi injectat in subfaza intr-un mod repetabil si fara posibilitatea de contaminare a substratului. Acest dispozitiv simplu este utilizat la investigarea adsorbtiei moleculare a materialului la interfata aer-apa. Materialul injectat poate fi o solutie ce poate modifica proprietatilew subfazei 311-183
KN 0012 Agitator magnetic
Pentru amestecarea in continuu a asubfazei. Acesta poate fi utilizat imprewuna cu portul de injectare ceea ce presupune amestecarea materialului inject6at in subfaza, de ex. cand materialul injectat va moidifica proprietatile subfazei sau va interactiona cu monostratul. Aceste agitatoare magnetice KSV NIMA nu vor cauza interferente electromagnetice cu motorul barierei sau cu senzorul de presiune
311-124
KF 0007 Pompa de aspirare
Utilizata la curatarea suprafetei substratului. Vine echipata cu un container, fiind usor de utilizat
311-184
KN 0006 Pompa de vid bazata pe imersia pe orizontala – depunerea filmelor orizontale Langmuir Schaefer
Pentru a forma depozitele de filme subtiri Langmuir, Langmuir-Blodgett, veti avea nevoie de un mecanism de imersie si un suport Langmuir-Shaefer. Suportul consta dintr-o pompa de aspirare conectata la un tub flexibil la o tija suport. La capatul suportului pentru proba, exista cu capac de aspirare din cauciuc ce va crea vid in contact cu substratul.
311-121
KN 0005 Senzor pentru masurarea presiunii – “Paper Wilhemy plates” – utilizate la masurarea temperaturii la suprafata. 311-185
KN 0057, KN 0002, KN 0003 Sonde pentru masurarea presiunii – “Platinum Wilhemy plates” 311-186
311-187
311-188
KN 0004 tija din platina Wilhelmy 311-189
KN 0014 Softul LB NIMA KSV pentru fabricarea filmelor Langmuir si carcaterizarea lor cat si pentru filmele Langmuir-Blodgett. 311-190
Alte servicii    
STUP EU, STUP NEU instalare si instruire 311-191
311-192
STUP EU, STUP NEU Trusa pentru formarea initiala a monostratului (deja inclusa la fieacre sistem KSV NIMA – dar o putetri comanda si separat) 311-191
311-192
 
Ghid de comanda:
Cod producator Descriere Cod SEPADIN
KN 1001 KSV NIMA Langmuir Extra Small 311-165
KN 1002 KSV NIMA Langmuir Small 311-166
KN 1003 KSV NIMA Langmuir Medium (cu cuve medii) 311-167
KN 1006 KSV NIMA Langmuir Large 311-168
KN 1004 KSV NIMA Langmuir lichid – lichid 311-169
KN 1007 KSV NIMA Langmuir Ribbon Trough (cuve cu compresie inalta) 311-170
KN 2001 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Small 311-171
KN 2002 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Medium 311-172
KN 2003 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Large 311-173
KN 2004 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Alternat 311-174
KN 2005 KSV NIMA Langmuir-Blodgett Trough (nou) 311-175
 
 
 
 
round bottom